Kristiansand

Dato: 2. november 2021

I verden i dag blir over 300 millioner kristne diskriminert eller forfulgt for sin tro. Bli med å løfte frem deres sak i årets fakkeltog for forfulgte kristne!

Årets tema: I fangenskap for sin tro
Mange kristne sitter i fengsel for sin tro. Enda flere lever i fangenskap; i sin egen familie, i sitt lokalsamfunn, i tvangsekteskap, kidnappet, forvist og på flukt fordi de tror på Jesus Kristus.

Kristiansand: Oppmøte kl. 17.30 i Domkirkens menighetshus, Gyldenløvesgt. 9 (ved Domkirken).
Her blir det møte hvor vårt trosvitne fra Sentral Asia deler sine erfaringer. Det blir sang av Marit Foss, Elisabeth Fjermeros og May Line Danielsen. Så går vi ut i byens gater med fakler før vi ender opp ved Paviljongen i Wergelandsparken. Her blir det en kort markering med opprop, allsang og appell.

Gå ikke glipp av denne kvelden!

Inviter med deg venner og bli med – la oss tenne våre fakler, lyse opp i høstmørket og sette føtter på vårt engasjement og at vi bryr oss!

Fakler blir delt ut ved paviljongen

Kort presentasjon av vårt trosvitne, Batyr fra Sentral Asia
Batyr er født og oppvokst i Turkmenistan. Som 17-åring skjer det ett vendepunkt i livet når han får et møte med Jesus. Batyr ble en av de første turkmenerne som kom til tro i landet. Venner og familie tok imot Jesus gjennom hans vitnesbyrd, og en liten menighet vokste frem.

Batyr ble etter hvert involvert i hemmelig bibeldistribusjon gjennom Åpne Dørers nettverk i landet. På oppdrag havner Batyr i en bilulykke, og politiet oppdager bibler i bilen hans. Han ble arrestert, fengslet og torturert for å få han til å oppgi sine kontakter.

Batyr: “Det var en forferdelig vanskelig tid for oss. Vi ble torturert hver eneste dag. De slo oss til vi mistet bevisstheten. De sparket oss natten gjennom, som om vi var en fotball. De brukte alle slags torturmetoder mot oss. Til slutt ble vi satt i en elektrisk stol og fikk strøm sendt gjennom kroppen. Vi ble knekt fysisk og åndelig. De to ukene jeg var i fengsel, er den mørkeste tiden i mitt liv. Relasjonen til Gud var vanskelig. Jeg var knust og skuffet. Jeg ropte og ba i Jesu navn. Vi hadde ikke mye krefter, men vi ba. Likevel skjedde det ingenting. De bare fortsatte å torturere oss.” 

Brutalt mishandlet ble Batyr løslatt uten at han hadde oppgitt sine kontakter. Han og konen, Enejan, fikk beskjed om at de ville bli drept om de ikke rømte landet. På mirakuløst vis kom de seg ut av Turkmenistan og gjennom FN fikk de asyl i Norge.

Batyr og Enejan, bor nå i et annet land der de bedre kan tjene de kristne i Turkmenistan gjennom opplæring og undervisning via SAT 7. Disse tv-programmene når mange mennesker med evangeliet.